It-koordinator søges til forretningsudviklingsteamet i KAB

Har du stor viden om it-projektledelse og forretningsgangsoptimering? Kan du nedbryde og analysere komplekse problemstillinger? Så er du måske vores nye it-koordinator!

KAB har i 2017 lavet et digitalt platformsskifte og i 2019 en sammenlægning af KAB og 3Bs administrative systemer i en fælles digital platform. Vi er nu i gang med at udbygge brugen af denne platform og søger en it-koordinator med stor viden om it-projektledelse, forretningsgangsoptimering og med fordel Unik Bolig.

Hvad bliver du en del af?
It og digitalisering består af i alt 20 medarbejdere, fordelt på tre teams: Hotline, Driftsteam og It-forretningsudvikling. Du bliver en del af forretningsudviklerteamet, der består af syv dygtige medarbejdere, der primært arbejder med forretningsudvikling med digital understøttelse. Du vil arbejde sammen med dygtige, engagerede og kompetente kollegaer med en glad og uformel omgangstone. Til daglig vil du referere til teamchefen.

Hvad skal du lave?
Du skal deltage i projekter som projektleder, teamleder eller teammedlem. Derudover skal du oversætte forretningsbehov fra KAB’s procesejerorganisation, til udvikling af KAB’s digitale platform, samt konkretisere og optimere arbejdsgange sammen med procesejere på KAB’s digitale platform med fokus på Unik Bolig og de omkringliggende systemer (ca. 20 stk.).

For at løse opgaverne er det vigtigt, at du kan nedbryde og analysere komplekse problemstillinger og være i stand til at tilpasse din kommunikation, mundtligt og skriftligt, så den passer til forskellige personer og situationer. Dertil skal du være struktureret, være en teamplayer og følge procedurer og politikker. Som person er du udadvendt og besidder en god portion humor og et godt humør.

Dine faglige kvalifikationer

-          3-5 års erfaring med it-projektledelse og 2nd-line support

-          Det vil være en fordel, hvis du er Prince2-certificeret og har kendskab til boligadministration

Vi tilbyder
Et spændende job i en åben og dynamisk organisation med løn- og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst.

Arbejdsstedet er Vester Voldgade 17, 1552 København V, og arbejdstiden er 37 timer ugentlig inklusive frokost i egen kantine og med fleksordning.

Har du spørgsmål til stillingen?
Så er du velkommen til at kontakte teamchef Jonatan Michelsen på tlf. 33 63 13 48.

Søg stillingen inden ansøgningsfristen udløber 1. januar 2020.

Tiltrædelse snarest muligt.