Erfaren og samarbejdsorienteret driftschef søges til Boligforeningen 3B

Har du stærke sociale kompetencer og brænder du for at sikre et højt serviceniveau til vores beboere samt kvalitet i drift og vedligehold af bygninger og arealer? Så er du den driftschef Boligforeningen 3B søger til driftsområdet i Ballerup/Herlev.

Boligforeningen 3B er en af Danmarks største boligorganisationer med mere end 12.000 boliger i hovedstadsområdet. Vi har tradition for at tage et stort socialt ansvar, gå nye veje og udvikle nye løsninger inden for den almene sektor. Vi har en ambition om at være professionelle og løse vores opgaver på et højt niveau. Det gælder både i betjeningen af vores beboerdemokrati og internt i organisationen.

Vi søger derfor en stabil, robust og struktureret driftschef, der forstår at være ankerperson i samarbejdet med afdelingsbestyrelser, beboere og medarbejdere og som samtidig vil være med til at støtte op om 3B’s organisatoriske mål.

Ansvar og opgaver

Da du har været leder gennem en årrække, falder det dig naturligt at lede og sætte retning med klare mål og rammer for samarbejdet på tværs af hele driftsområdet. Samtidig er du inkluderende og motiverende over for dine medarbejdere og sørger for at sætte det rigtige hold, hvor medarbejdernes kompetencer udnyttes bedst muligt i serviceringen af beboerne. Du sætter det gode arbejdsmiljø utrolig højt og forstår værdien af at være en synlig leder, der lytter til dine medarbejderes ønsker og behov.

Din veludviklede administrative forståelse gør, at du er god til at løfte opgaver som driftsbudgetter, vedligeholdelsesplaner, økonomi og ressourceplanlægning med fokus på omkostninger. Din kompetente og strukturerede tilgang er garant for, at niveauet i din opgaveløsning imødekommer 3B’s høje standard. Erfaring med bygningsdrift og den almene sektor vil være en klar fordel. 

Med dit kendskab til demokratiske processer, navigerer du ubesværet i en politisk ledet organisation og løser og følger op på dine opgaver i løbende dialog med afdelingsbestyrelser, beboere og medarbejdere. Du forstår vigtigheden af et godt og imødekommende samarbejde med afdelingsbestyrelserne og kan skelne mellem politik og drift.

Når du skal planlægge projekter, bruger du dit skarpe øje for prioritering til at afgøre, hvilke projekter der skal iværksættes, og hvornår de mest hensigtsmæssigt sættes i gang. Dine stærke kommunikationsevner kommer dig til gode, når du skal formidle dine budskaber, og det falder dig naturligt at skabe og vedligeholde gode relationer med afdelingsbestyrelser såvel som medarbejdere og samarbejdspartnere.

Dit driftsområde

Du vil få ansvaret for 909 lejemål fordelt på 14 afdelinger med familieboliger, ældreboliger og plejeboliger, samt 7 erhvervslejemål og et par institutionslejemål beliggende i Ballerup, Herlev og Taastrup.  Du vil få ledelsesansvar for 12 medarbejdere fordelt på serviceleder, ejendomsmestre, ejendomsassistenter og driftssekretær. En af de nærmest forestående opgaver er at opbygge en solid drift på tværs af hele området. Vi tilpasser løbende opgaveporteføljen til dine kompetencer, udviklingsønsker samt organisationen.

Boligforeningen 3B er en del af KAB-fællesskabet, og du vil referere til kundechefen i kundecenter 3B, der er forankret i KAB. I det daglige vil du kunne sparre med dine driftschef-kollegaer i 3B ligesom dygtige kolleger i KAB er klar til at supportere dig med mange specialiserede kompetencer.

Vi stiller store krav til dine personlige og faglige kompetencer, og tilbyder samtidig spændende og afvekslende udfordringer i en organisation i udvikling og vækst. Du får gode muligheder for efteruddannelse. Du skal være villig til at deltage i aftenmøder, da det er dér, vores frivillige beboerdemokrater i afdelingsbestyrelserne har fri. Vi tilbyder løn, pension og øvrige vilkår efter gældende overenskomst. Du har kørselsordning efter statens takster.

Vil du vide mere om stillingen?
Så er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Anders Rosendal på 3838 1801 / anro@kab-bolig.dk.

Du skal søge stillingen via nedenstående link. Ansøgningsfristen er den 1. november 2020. Vi forventer at afholde samtaler i uge 46-48. Du skal være indstillet på, at der benyttes adfærdsprofil i forbindelse med rekrutteringen.

Tiltrædelse hurtigst mulig