Kontorassistent til Avedøre Boligselskab, Store Hus

Kan du lide at tale med mange forskellige mennesker? Har du et udpræget servicegen og trives du med administrative opgaver? Så er jobbet som kontorassistent hos os lige noget for dig!

Til ejendomskontoret i Avedøre Boligselskabet, afdeling Store Hus, søger vi i et barselsvikariat en ny kollega med lyst til et alsidigt job med mange servicefunktioner.

Hvad bliver du en del af?
Et ejendomskontor hvor vi er 7 medarbejdere, 1 ejendomsleder, 3 servicemedarbejdere, 2 kontormedarbejdere og 1 konsulent. Sammen servicerer vi 464 lejemål.

Dine arbejdsopgaver
Stillingen som kontorassistent er en udadvendt stilling med stor kontakt til beboere, kolleger, håndværkere og leverandører. Opgaverne strækker sig fra administrativ håndtering af flyttesyn, beboerekspeditioner – både personlige og telefoniske – til styring af arbejdsopgaver for servicemedarbejderne på baggrund af beboerhenvendelserne, og tæt kontakt til håndværkere og leverandører i forbindelse med forskellige arbejder. Du medvirker også til styring af udlejning af beboerlokaler, uddeling af informationer til beboerne, klagesager og andet.

Vi forestiller os, at du:

Endelig så er det en fordel men ikke et krav at du har kendskab til den almene boligsektor og gerne systemet Unik.

Vi tilbyder
Et alsidigt og udadvendt job, i et uformelt miljø med gode kollegaer og arbejdsforhold, hvor vi lægger vægt på humor, en direkte omgangstone  og sætter høje standarder for vores arbejde samtidig med, at vi drager omsorg for hinanden og har plads til forskelligehed. Vi er stolte af en dynamiske arbejdsplads, hvor beboertilfredshed er i fokus og hvor du har mulighed for både at lære og udvikle dig samtidig med at du at præge udviklingen i afdelingen.

Løn og pension i henhold til Overenskomst mellem BL og HK, der suppleres med en god personalepolitik.

Vikariatet løber frem til 1. august 2021 og arbejdstid er på 37 timer om ugen, hvor den daglige arbejdstid fastlægges lokalt.

Tiltrædelse
Stillingen ønskes besat snarest muligt.

Ansøgning
Vi holder samtaler løbende – søg derfor stillingen via www.kab-bolig.dk/job hurtigst mulig. Ansøgningsfristen er den 15.  november 2020, men vi forbeholder os retten til, at lukke dette stillingsopslag når rette kandidat er fundet.

Yderligere oplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til ejendomsleder Jesper Duus på telefon 40 35 26 09.

Vi gør opmærksom på, at vi indhenter børneattest i forbindelse med din ansættelse.